torsdag 28. oktober 2010

Gammel blyglassjenk fikk nytt liv!



Første gang jeg så denne sjenken på Fretex kostet den 1500 kr, og selv om jeg bare elsket den fra første øyekast, så kunne jeg virkelig ikke forsvare å kjøpe den.. Men ukene gikk, og ingen ville kjøpe dette slitte, gamle møbelet med blyglass. Flaks for meg! Etter ganske mange uker kostet den plutselig 150 kr, og da fikk den selvsagt en "solgt-lapp" på seg med mitt navn! Jippi!
Heldigvis var Saga-mannen like begeistret, og fikk lirket den inn i bilen sin, og etter noen timers pussing, maling og fiksing (all jobb gjort av mannen denne gangen!), så ble den riktig så fin! Hvertfall i våre øyne! Blå høyglans er kanskje ikke det mest utbredte her i interiørbloggverdenen, men alle kan jo ikke ha det likt heller?

Her er før- og underveisbildene av sjenken vår:




Og denne havner aldeles ikke i Sagashopen, denne er bare vår.. :-)




onsdag 27. oktober 2010

Buddah i gangen


Alle må ha litt humor i interiøret, må man ikke? Vi har flere slike elementer, og den tjukke gullbuddahen vår er en av de! Saga-mannen og jeg har nemlig en ting for elefanter, av en eller annen grunn, og da vi kom over denne glorete versjonen for et par år siden, likte vi den begge to umiddelbart. Utrolig nok!
Gullbuddah står for tiden sammen med mannens høyt elskede minitre, på telefonbenken i gangen.

I morgen skal jeg hente det nye kameraet mitt, og da skal dere få se vårt siste møbelprosjekt.. (så sant jeg får kameraet til å fungere da!)

Her er en liten smakebit:



lørdag 23. oktober 2010

Pus viser dere sommerhuset sitt!


I dag er det Pus som vil vise dere noe... 
Dette herlige pusekatthuset er enda et av mine bruktfunn, og det var virkelig ingen tvil om at det skulle få bli med meg hjem! Har dere sett noe så morsomt!! Saga-mannen ristet bare på hodet, som vanlig, men selv han må innrømme at dette ble en suksess...!
Pusekattene likte det umiddelbart, og de får faktisk plass til å sove der begge to samtidig. I hele sommer har de sovet der om natten. 
Nå som det begynner å bli kaldt flytter de snart over til det isolerte vinterhuset sitt (eller mest sannsynlig inn på sofaen). Vinterhuset skal dere få se en annen dag!




Velkommen til de nye følgerene mine, tusen takk for at dere har lyst til å følge bloggen min! 

PS.. Nå er det en rokokkostol til salgs i Sagashopen!
 


onsdag 20. oktober 2010

"Hyttelampe" fra Fretex ble lysekrone

I dag må jeg bare få vise dere den nye  lampen vi har over spisebordet!
Dere skulle selvsagt fått se før-bilder, men kjære Saga-mannen var så ivrig etter å sette i gang at han glemte å ta bilder. Men han er tilgitt, siden han jobbet så effektivt og resultatet ble så bra. Flinke mannen! :)

Dette er kanskje det nærmeste bildet jeg har funnet på nettet, bare at vår var trefarget. Og lysene var gusjeoransje:



Her er altså før-beskrivelsen av lampen i stedenfor før-bilde..!
Jeg fant lampen på Fretex i sommer, tok den med på impuls da den kostet ca 80 kr. Den var helt ubeskrivelig stygg, i treverk og smijern. En ekte hytte-lampe, den manglet bare rødrutede skjermer altså!
Men.. "Kjekt å ha!" tenkte vel jeg, og tok den med hjem.

Mannen hverken likte den, eller klarte å se noe håp for den, og så havnet den i kjelleren. Men nå under opprydningen dukket den plutselig opp igjen, og av en eller annen grunn var det nettopp Saga-mannen som tok den med seg ut i hagen, grunnet den og sprayet den omhyggelig...


Og så plukket vi av prismene fra denne ikealampen vi hadde fra før:
Vi satte de sammen på nytt, hengte de på bruktlampen vår, og jammen ble vi fornøyde med resultatet!




Nå har jeg litt lyst på noen spesielle skjermer til! Vi har noen lyserosa med mørkerosa plysj som bare hadde vært latterlig morsomme til, men vi mangler desverre 1..

Og så må jeg bare si at jeg har hatt over 1000 besøk på siden min, jeg er utrolig glad og takknemlig for alle dere som kikker innom, og for alle koselige kommentarer dere legger igjen! Tusen takk! :-) Og 13 følgere! Kjempekoselig! :-)

tirsdag 19. oktober 2010

Rustikk/elegant rokokkostol - med før/etterbilder





Som dere kanskje har fått med dere, holder jeg på å rydde i kjelleren, så Saga-mannen får begynt å pusse opp. Der har jeg lagret masse flotte møbler som jeg gjerne skulle spart til vi får større plass, men jeg innser jo at jeg ikke kan ta vare på alt. Så nå for tiden koser jeg meg med å pusse opp noen av møblene, og noen av de havner i Sagashopen
Nå har turen kommet til denne flotte, gamle rokokkostolen. Jeg grublet litt på hva jeg skulle gjøre med den, men så kom jeg over dette nydelige stoffet, og da var det bare å sette i gang!
Jeg valgte å beholde treverket orginalt, for jeg syns det slitte treverket passet utrolig godt til det flotte stoffet! Eller hva syns dere?

Slik så stolen ut før:







En utfordring fra Bekka

Bekka med den fine bloggen Bekkas Blogg har gitt meg en utfordring, og det er min aller første, så den må jeg jo ta imot! Tusen takk, Bekka:)
Jeg skal svare på 10 spørsmål, og sende den videre til 6 nye bloggere.


1. What is your favorite word? Mamma :)


2. What is your least favorite word?
Hmm.. Nå ble jeg sittende å tenke på mange fæle ord for å finne det jeg liker minst, men det var jo ikke spesielt hyggelig, så jeg hopper heller elegant over til neste spørsmål. :)

3. What turns you on creatively, spiritually or emotionally? Være ute, reise, lese andre blogger/blader, kikke i bruktbutikker..:)
 

4. What turns you off? Jeg er litt sånn "hvorfor kan ikke alle bare være venner"-type, så alt av krangling, urettferdighet osv er ting jeg virkelig ikke liker.

5. What is your favorite curse word? Tror faktisk ikke at jeg banner så ofte, så har ikke noen favoritt akkuratt. :)

6. What sound or noise do you love? Lyden av fuglesang tidlig en vårmorgen!

7. What sound or noise do you hate?
Jeg misliker generelt all form for støy.. hehe.. er et rolig vesen med andre ord:)

8. What profession other than your own would you like to attempt? Drive min egen interiørbutikk!

9. What profession would you not like to do? Hva som helst som innebærer å snakke forran veldig store folkemengder altså, det er bare kjempe ubehagelig!!
10. If Heaven exists, what would you like to hear God say when you arrive at the Pearly Gates? At det er sånn at vi alle møtes igjen til slutt, så klart! :)

De jeg vil sende denne videre til, for å bli litt bedre kjent med navnene bak bloggen, er:

Lotta med den kjempefint bloggen Lottas Himmelrom.
Bjørg som lager så mye fint i bloggen Huset ved fjorden.
Silje som har den fine bloggen Siljes Hobbyrom.
Marny Alice som tar så fine bilder i bloggen sin Kalas mystiske hjørne.
Anita som bygger hus i bloggen sin Anitas byggeblogg. 
Hilde som pusser opp gamle møbler i bloggen sin Hilde`s verden.


Det er så klart helt frivillig om man vil være med, og det er bare for å bli litt bedre kjent!:)


lørdag 16. oktober 2010

Vi fant, vi fant.. på Finn.no :-)

 For noen dager siden nevnte jeg at Saga-mannen var så snill og hentet noe nytt for meg, og nå er det endelig ferdig! Dette salongbordet fant jeg på Finn.no for en 100lapp. Snakk om flaks! Det har riktignok blitt pusset og malt før det fikk komme inn i stuen, og jeg må si vi ble veldig fornøyd med resultatet!



Under bordet står det en annen liten sak jeg fant på Fretex for et par dager siden. Først hadde jeg tenkt å male og trekke den om, men under salongbordet vårt passet den jo helt perfekt akkuratt som den er! 


(Saga-mannen foreslo nettopp å flytte inn ved siden av Fretex, jeg syntes det var en god ide, men jeg har en mistanke om at han var ironisk...!)


Her er før-bilde av bordet, riktignok etter at det er pusset:

På det nye bordet vårt er lysestakene jeg fant på forgje loppis, da så de slik ut:


Etter en omgang med Biltemas velkjente billakk, ser de nå slik ut:







fredag 15. oktober 2010

Nytt rokokkoprosjekt!

Denne skal jeg kose meg med i kveld! Fant dette nydelige stoffet på bruktbutikken, og det kommer til å bli helt fantastisk mot det slitte treverket på denne gamle stolen! Oppdatering med bilder kommer etterhvert:-)
god helg!

onsdag 13. oktober 2010

Rokokkostol har pynta seg! - Før/etter

 

I går lovte jeg dere bildene av mitt siste prosjekt... Og her kommer de! Gjett om jeg har kost meg med dette da, jeg er nesten trist over å være ferdig.


Her er før-bilde av stolen, den var ganske trist og kjedelig... Lasuren (eller hva det var på den) hadde sprukket noen steder, og den trengte en makeover. I løpet av noen kvelder ble spiker og stifter dratt ut, trekket gikk av, og stolen ble pusset, grunnet og malt noen strøk.





Jeg hadde lyst til å gjøre denne lilla og glossy! Derfor ble jeg overbevist med en gang jeg fant dette stoffet og det glinsende pyntebåndet. Jeg brukte en kveld på å stifte på stoffet og feste møbelbåndet.



Så fikk stolen hedersplassen og ble med på en kjapp fotosession i den siste lille rest av dagslys..




Hva syns dere?
-Saga-

tirsdag 12. oktober 2010

Smakebiter fra en skikkelig makeover...





I kveld har jeg kost meg veldig med dette lille prosjektet... :-)
I morgen skal dere få se før og etterbilder, denne er ganske mye sprekere nå enn da jeg fant den..

-Saga-
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...